Deep @ Kasteel Limbricht

Ja hoe moet ik het zeggen;

Het feest van de gemiste kansen, althans voor de muziekliefhebber!
Aan de organisatie, de aankleding, de locatie en de dj’s , heeft het niet gelegen.

Wat een prachtige locatie, dat kasteel Limbricht.

Bij binnenkomst, onder de poort door, als in een echt kasteel, ik voelde me nog net geen prinses, werd ik al betoverd door het mooie licht en een gigantische diaprojectie op de grote muur.

Er waren 6 zalen,die ik heb ontdekt, waarvan 3 area’s met dj’s. waarbij mainstage, DONKER en DEEP een area hostten.

Alles tot in de puntjes verzorgd. Grote garderobe bij binnenkomst. Entree en bonnenverkoop allemaal in zaal 1. Goed geregeld, duidelijk van elkaar gescheiden. Niet betalen voor de garderobe.

Niet onbelangrijk, voor velen aanwezigen, was de ingerichte rookruimte. Ik heb die avond een aantal keren gebruik gemaakt van deze ruimte. Waar ik bijzonder gecharmeerd was van het personeel, die de asbakken schoonhielden, de glazen werden weggeruimd. Er ontstonden hier leuke gesprekken. Mijn vragen over de aankleding in bijzonder de diaprojecties, werden hier beantwoord.

Door naar zaal 2, mainstage, waar achtereenvolgens; Dayak, Michel de Hey en INFINITIZE, hun kunsten toonden. Deze zaal had een zeer uitgebreid licht, spot en sfeer opbouw, noem het versiering. Van die aard, die je weinig meer ziet. Of misschien waar menig organisatie zich de moeite niet meer toe neemt.

Doorlopen en het trapje op naar de volgende area, gehost door donker, hier stonden achtereenvolgens; Svaiy&Vekx, Rewind Roy en Eric de Man, te draaien. Het was hier ook een stuk donkerder, net zoals het concept DONKER laat vermoeden. De hele muur leek een sterrenhemel, door de zwarte doeken met witte led lichtjes. Maar een magnifieke diaprojectie. Hier moet ik meer van weten, het is gewoon kunst wat geprojecteerd werd. (even roken…)

Verder lopen naar area 3, van DEEP, waar achtereenvolgens; Sam Greycious, Stoneman en Ben Kings, achter de draaitafel plaatsnamen. Hier was het wederom genieten. Ik dacht dat ik kunst had gezien in de vorige zaal, maar hier werd het met de finesse van het projecteren op zilver fleece lakens (ja hoe kom je erop) een project of je een museum met moderne kunst binnenliep. Ook hier was moeite nog kosten gespaard wat betreft geluid, licht en sfeer.

Verder doorlopen weer een trapje op waar een ruimte was die als een soort van lounge diende. In die andere area’s was er zoveel te beleven, zien en horen dat ik de behoefte niet had om de lounge ruimte op te zoeken en kan hier dus weinig over vermelden.

Iedere etage had zijn eigen wc’s! iedere area had zijn eigen bar met meerdere mensen personeel! Poeh, dit is verwennerij! Toch wel een beetje een sprookje zo.

Als djguide reporter werd ik goed ontvangen. Ze beginnen me al te herkennen, hier in het zuiden des lands, dan voornamelijk Sittard. Tja ik moet ook echt bekennen, in Sittard nemen ze toch risico’s, nemen organisatoren de kansen en proberen er iets heel moois van te maken.

Van de vriendin van Rewind Roy, kreeg ik een rondleiding door alle zalen, ik kon de lineup nog even doornemen en kon de organisatiemensen op het gemak even groeten. Heel plezierig als er ruimte is voor persoonlijk contact!

Met Dj Ben Kings, de organisator achter het concept DEEP van organisatie Senses Events heb ik een hele tijd gepraat over zijn feest, zijn doel, zijn missie. Een heel bevlogen man, die met pretogen verteld wat hij wil neerzetten. Het moeten feesten zijn, waar vooral aandacht is voor sfeer, licht en geluid. Geluid wat hem kan irriteren op vele andere concepten. Een lichtbundel, waar de armoede vanaf straalt, heeft zijn afkeur. Hij let misschien wel erg veel op zaken als geluid, sfeer, licht, maar hij kan het niet helpen en wil het daarom zelf heel goed doen. Hij realiseert zich dat hij hoog heeft ingezet, zijn eerste grote feest als organisatie, met 3 area’s en van die knallers van dj’s, met budget voor geluid en licht en dus met een prijskaartje. Wel te zeggen dat aan dit prijskaartje parkeren, wc en garderobe is inbegrepen. Ook zorgt hij voor de bijzondere locatie. Als hij winst had willen maken, had het er drukker moeten zijn. Nu was het gezellig druk, maar er was ruimte voor meer. Helaas zijn de liefhebbers van deze intieme, maar zeer goed aangeklede en goed geboekte feesten, nog niet allen bereikt. Wellicht als Ben Kings deze missie met dit doel volhoudt, zal dat niet lang meer duren, dat ook hier rijen voor de kassa verschijnen.

Gorden van dj formatie INFINITIZE zoekt me nog even op, voordat hij en zijn broer het overnemen van Michel de Hey. Hij vertelt me de ins+outs in “dj land” en ik merk hoe gemotiveerd hij is om verder te komen, te groeien in zijn vak. Onvoorstelbaar hoe deze jongens bekender zijn in het buitenland, dan in eigen land.

Ja en zit dat nu met die diaprojecties?? De mannen achter Shakethatass events, die moe zijn van het opbouwen (Roy en Pher) en de area’s deze sprookjesachtige sfeer hebben kunnen meegeven, geven me uitleg. “Roy en Pher verdienen een vette pluim voor hun fantastische hulp bij de loeizware opbouw”, wordt geroepen.

(ik mag de naam niet noemen) maar een Amsterdamse kunstenaar in zijn soort, heeft dit neergezet. Ik geloof dat ik hier wat steken heb laten vallen, want ik kende hem niet. Nu ik hem op internet heb opgezocht zie ik waar deze zijn sporen al verdiend heeft. Ook hier heeft DEEP een goede uitnodiging gedaan. We zullen meer van hem zien op het volgende feest van DEEP.

De muziek was goed. Het geluid was goed. De sound was goed. Een afwisseling van house, techno, progressive en deephouse. Beviel het even niet, was je binnen 1 minuut bij een ander. Echter de dj’s waren volgens mij ook gecharmeerd van het sprookje waarin ze mochten draaien, ik heb bij niemand gemerkt dat “ie een slechte avond“ had.

Ik heb het feest helaas iets eerder dan het einde moeten verlaten ivm met mijn taxi. Ik kan alleen maar hopen dat de mensen die met deze doelstellingen feesten organiseren, vooral aangemoedigd worden en gemotiveerd blijven. Het is een genot voor de feestganger om op deze feesten terecht te komen, een gemiste kans voor de feestganger die het nog niet weet!

Mensen laat je betoveren op de volgende editie!
Mis je kans niet op 3 juli 2010, zelfde kasteel, zelfde organisatie, andere line-up en BUITEN…

22-3-10 alias sneeuwwitje
Bron:    > link

Reacties zijn gesloten.